Blogi

Jyrsijät

Hamstereita!

Nyt meillä on harvinaisen paljon hamstereita! Kaikki hamsterimme ovat kasvattajilta, jotka ovat totuttaneet hamsterit käsittelyyn 🙂

Syyrialaisia hamstereita on nyt kahdestakin eri poikueesta, joten värivaihtoehtoja riittää! Tyttöjä ja poikia on aika tasaisesti, joukossa on myös pari pitkäkarvaista.

Kääpiöhamsteri roborovskit ovat juuri tulleet luovutusikään, niitä on 3 tyttöä ja 3 poikaa.

Tule tustumaan hamsteihin paremmin paikan päälle 🙂

koirat, Tapahtumat, Tarjoukset

Koirien puuhapäivät -tarjoukset

Liikkeessämme on koirien puuhapäivät perjantaina ja lauantaina 15.-16.6. Tapahtumassa on koirien pieni pallomeri sekä aktivointipelejä koirien viihdykkeeksi. Vaikeimpien älypelien ratkaisijoille luvassa palkintoja!

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry on myös tapahtumassa paikalla pitämässä infopöytää ja arpajaisia, joissa voi voittaa mm. lahjakortteja.

Perjantaina klo 15-18 paikan päällä myös skeittaavakoira Rambo Staffi! Skeittaukseen säävaraus. 

Tapahtuman tarjoukset ovat voimassa koko viikon, eli vaikka et pääsisi itse tapahtumaan, voit tulla hyödyntämään tarjoukset jo huomenna!

Asiakkaiden kertomaa, koirat, tuotetesti

Testissä punkkikarkotteet

Punkit voivat levittää tauteja sekä lemmikkeihin että ihmisiin, joten koira kannattaa suojata punkeilta hyvin.

Kahdella testikoirallamme on jo toista kesää käytössä VetIQ Flea Guard -tabletit. Tuote toimi erinomaisesti viime vuonna, joten samalla mennään tänäkin vuonna. Tabletit sisältävät täysin luonnollisia raaka-aineita, jotka auttavat ulkoloisten häädössä, toimii myös täille ja kirpuille.

Tabletit on helppo antaa, eivätkä ne jätä pitkävaikutteisia kemikaaleja lemmikin ihoon tai verenkiertoon.

Tärkeimmät edut:

  • Valkosipuliuute – Luonnollinen karkoite hyönteisiä vastaan. Sisältää myös luonnollista antibakteerista ja sienitauteja torjuvaa vaikutusta, joka tukee immuunijärjestelmän vastustuskykyä infektioita vastaan.
  • Hiivauute – Rikas ja luonnollinen välttämättömien B-vitamiinien lähde, jotka edistävät yleistä terveyttä, mukaanlukien kiiltävän turkin ja vahvan immuunijärjestelmän.

 

Tuoksupantoja on monenlaisia, tänä vuonna myydyin panta on ollut Summer Scent. Tässä tuotteen esittely:

“Monipuolinen sekoitus eteerisiä öljyjä tukee koiran ihon hyvinvointia ja tarjoaa suojaa, sekä lievittää ihoärsytyksiä. Eteeristen öljyjen yhteisvaikutus luo turkkiin voimakkaan, mutta luonnollisen hajumuurin. Setriöljyn hoitava ominaisuus tukee ihon hyvinvointia, kun eukalyptusöljyn ja sitrusöljyn sekoitus puhdistaa ja desinfioi. Piparminttuöljy suojaa antibakteerisilla ominaisuuksillaan. Tuote vapauttaa eteerisiä öljyjä koiran turkkiin jopa 2 kuukauden ajan. Tämä myrkytön panta sopii myös herkkäihoisille koirille. Tuote on vedenpitävä, eikä sitä tarvitse poistaa esim. uidessa.”

Teho perustuu siis eteerisiin öljyihin. Panta on todettu testeissä tehokkaaksi ja joidenkin mukaan karkottaa jonkin verran jopa hyttysiä.

 

Sitruunan tuoksu karkottaa myös punkkeja tehokkaasti, joten lisätehoa punkinkarkotukseen voi tuoda pesemällä koira sitruksen tuoksuisella shampoolla. Hyllystämme löytyy esimerkiksi B&B orgaaninen citrus shampoo. Tuote ei sisällä keinotekoisia väri – ja lisäaineita. Shampoo sisältää paljon luonnollista C-vitamiinia joka auttaa ylläpitämään ihon oikeaa kollageenitasoa. Vitamiini C myös suojelee tulehduksilta ja palauttaa luonnollista tasapainoa. Citrus shampoo poistaa myös tehokkaasti epämiellyttäviä hajuja.

 

Mikäli karkotteet eivät syystä tai toisesta tehoa täydellisesti, niin punkkipihdit on hyvä olla valmiina. Punkin välityksellä tarttuvat sairaudet voivat tarttua lemmikkiin aikaisintaan noin vuorokauden kuluttua punkin kiinnittymisestä,  joten on tärkeää poistaa punkki mahdollisimman nopeasti. Erityyppiset “punkkikoukut”, kuten O’Tom ovat osoittautuneet testeissä helpommin käytettäviksi kuin perinteiset pihdit. Mitkä tahansa välineet valitsetkin punkin poistoon, niin muista:

  •  Tartu punkkiin niin läheltä ihoa kuin mahdollista ja vedä suoraan ihosta poispäin.
  • Älä purista punkkia äläkä peitä sitä rasvalla, koska silloin taudinaiheuttajat siirtyvät helpommin punkista verenkiertoon.
  • Jos et saa poistetuksi punkkia kokonaisena, odota pari päivää, jolloin punkin jäänteet on helppompi poistaa esim. pinseteillä.
  • Hoida purema kohtaa puhdistamalla se huolellisesti. Tarkkaile aluetta punoituksen tai muiden muutosten varalta. Ota tarvittaessa yhteys eläinlääkäriin.

 

koirat, Tapahtumat

Koirien puuhapäivät 15.-16.6.2018

Lemmikkitalo Onnen Lemmikit ja Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry järjestävät koirien puuhapäivät!

Nyt on mitä oivallisin tilaisuus tulla pitämään hauskaa koiran kanssa. Tapahtumassa koirien pieni pallomeri sekä aktivointipelejä koirien viihdyykkeeksi. Vaikeimpien älypelien ratkaisijoille luvassa palkintoja! Koirille tarjolla tietysti myös vettä ja maistiaisia.

PESU ry pitää tapahtumassa infopöytää ja arpajaisia, joten voit tulla kyselemään yhdistyksen toiminnasta ja osallistumaan arpajaisiin.

Myymälässä paljon tarjouksia erityisesti koirien herkuista, ruuista, leluista sekä kesäsesongin tuotteista! Pysy kuulolla, julkaisemme tarjoukset lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuma aika perjantaina 15.6. klo 10-18 ja lauantaina 16.6. klo 10-15.

Tervetuloa!

tuotetesti

Entsymaattinen yleispuhdistaja

Lemmikkitalouksissa harvoin välttyy sotkulta ja toisinaan hyvin toimivat (ja silti turvalliset) puhdistusaineet ovat hieman kiven alla. Testasimme entsymaattista yleispuhdistajaa lattiaan jääneeseen kanin pissatahraan.

Tässä ensin hieman yleistietoa itse tuotteesta:
Entsymaattinen yleispuhdistaja on tehokas yleispuhdistusaine, jossa yhdistyvät entsymaattiset biologiset ominaisuudet, jotka hajottavat orgaanisia aineksia yhdessä rasvanpoisto-ominaisuuden kanssa. Tuote mahdollistaa tehokkaan puhdistuksen sekä rasvanpoiston kaikenlaisilta pinnoilta nopeasti, helposti ja tehokkaasti, mikä tekee siitä sopivan yleispuhdistusaineen useisiin eri käyttöympäristöihin.

Tuote minimoi ympäristövaikutukset, täyttää ympäristöä säästävien julkisten hankintojen vaatimukset (Green Public Procurement), ja soveltuu käyttöön elintarviketeollisuudessa (A1-NSF sertifiointi).

Tässä ongelmallinen tahramme, joka oli jo sen verran pinttynyt, ettei lähtenyt pelkällä moppauksella:
Kuvan oikealla puolella näkyy kuinka tahraa on jo hieman hinkattu pois. Aineen annettiin kunnolla vaikuttaa (pari minuuttia), jonka jälkeen tahra saatiin sienellä pois.

 

 

Maahantuojan sivuilta voi myös käydä lukemassa miten ainetta on käytetty mm. liesituulettimen rasvan puhdistukseen, uunin lasin pesuun ja hikitahrojen poistoon vaatteista.

 

 

akvaario, Lajiesittely

Miekkapyrstö (Xiphophorus hellerii)

Akvaarion minimikoko: 140l 
pH: 7-8,5
GH: 10 – 20 dH° (eivät pysy terveinä pehmeässä vedessä)
Lämpötila: 23-26 °C

Miekkapyrstö on vilkas parvikala.  Miekkapyrstöt synnyttävät eläviä poikasia helposti kotiakvaarioissa. Ne saattavat kuitenkin syödä omia poikasiaan. Akvaariossa olisi hyvä olla reheviä kasveja ja piilopaikkoja.

Miekkapyrstö on parvikala, joten se viihtyy vain parvessa. Naaraita on hyvä olla enemmän kuin uroksia. Laji risteytyy platyjen kanssa, joten niitä ei suositella samaan akvaarioon. Muut samoihin vesiarvoihin soveltuvat hammaskarpit ovat kuitenkin hyviä seuralaisia.

Miekkapyrstöstä on runsaasti erilaisia värimuotoja kuten punainen, vihreä ja västäräkki. Osa värimuodoista on saatu risteyttämällä miekkapysrtöjä ja platyja. Meiltä löytyy tällä hetkellä “koi” värisiä miekkapysrtöjä (kuvissa).

 

Jyrsijät, kanit, Tapahtumat

Pieneläinpäivä la 19.5.2018

PESU ry järjestää yhdessä Lemmikkitalo Onnen Lemmikkien kanssa Pieneläinpäivän koko perheelle!

Tapahtumassa opit pieneläinten käsittelyä, hoitoa ja voit tavata PESU:n väkeä.

Jonna Majava antaa pieneläinten käsittelyopetusta kello 12.30 ja kanipainotteisesti kello 11 ja 14.

Tapahtumassa myös PESU ry:n infopöytä, kahvia ja mehua, arpajaiset sekä askartelupöytä lapsille!

Tapahtuman aikana PESUn jäseneksi liittyvät saavat ÄMPÄRIN ja omenanoksia!

Pieneläimillä tarkoitetaan esim. kania, marsua ja hamsteria!

Tapahtuma sopii niin uutta lemmikkiä miettiville, kuin jo hiukan kokemusta omaavillekin!

TERVETULOA!

Tapahtuman facebook-sivu.

 

Meillä on sopivasti täällä tällä hetkellä suloisia hamstereita ja kääpiöluppa poikasia, joita voi toki tulla ihastelemaan jo nyt 🙂

Asiakkaiden kertomaa, koirat

Kuinka huollat koirasi tarvikkeet ja takaat niiden pitkäikäisyyden

Koirat ovat usein enemmän kuin vain perheen lemmikkejä, eikä niitä suotta kutsuta ihmisen parhaaksi ystäväksi. Koirien ruokintaan, hoitoon ja elämänlaatuun ollaan valmiita käyttämään runsaasti aikaa ja rahaa – miksei samaa tehtäisi myös koirien käyttämille tarvikkeille?

Tähän artikkeliin olemme koonneet näppäriä vinkkejä, joilla varmistat, että koirasi useimmin käyttämät tarvikkeet pysyvät hyväkuntoisina ja tarjoavat koirallesi iloa mahdollisimman pitkään.

Ruokakupit

Koiran ruoka- ja juomakuppiin kertyy ruoanjäämiä, sylkeä, karvoja ja likaa, joten lemmikkisi terveyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi on tärkeää puhdistaa kupit päivittäin, mielellään jokaisen aterian jälkeen.

Pese ruokakupit käsin käyttämällä lämmintä vettä ja käsitiskiainetta ja antamalla niiden kuivua talouspaperin päällä, tai laita konepesua kestävät kupit tiskikoneen ylätasolle. Älä pese koiran ruokakuppeja samalla tiskiharjalla kuin ihmisten astioita ja muista lopuksi desinfioida pesuallas.

Jos keraamiseen tai muoviseen ruokakuppiin on tullut säröjä, heitä kupit pois, sillä lohkeamat keräävät helposti bakteereita. Jos koiran ruokakuppi on taas valmistettu alumiinista, alumiinin kiillotus ja kupin uudenveroisena mahdollisimman pitkään pitäminen onnistuu näiden ohjeiden avulla.

Peti

Koiran nukkumapaikkaan kertyy takuuvarmasti karvoja, likaa, bakteereita, allergeeneja ja hajuja, joten nukkumapaikan pesusta kannattaa tehdä viikoittainen rutiini.

Poista aluksi koiran petivaatteista ylimääräiset karvat imuroimalla tai ravistamalla ne ulkona. Noudata petivaatteiden pesussa tekstiilin pesuohjeita ja käytä konepesussa mahdollisimman korkeaa lämpötilaa sekä lemmikeille sopivaa tai hajusteetonta pesuainetta, jotta koirasi välttyy iho-ongelmilta. Ikävien hajujen torjunta onnistuu lisäämällä pesuveteen kupillinen ruokaetikkaa.

Varmista, että koiran huovat ja muut vuodevaatteet ovat kuivuneet täysin, ennen kuin koira käyttää niitä.

Kaulapannat, valjaat ja vaatteet

Kun puhdistat koirasi kaulapannan, valjaat ja talutushihnat säännöllisesti, varmistat sen, että koirasi iho ja turkki pysyvät hyväkuntoisina. Pese nylonista valmistetut kaulapannat ja hihnat lämpimällä vedellä ja miedolla, hajustamattomalla käsitiskiaineella ja nahkaiset tarvikkeet satulasaippualla tai öljysaippualla.

Käytä pinttyneiden tahrojen irrottamiseen vanhaa hammasharjaa, huuhtele huolella ja anna tarvikkeiden kuivua kokonaan, mieluiten auringonvalossa. Käsittele nahkatarvikkeet vielä lopuksi nahkatuotteille tarkoitetulla hoitoaineella. Jos tarvikkeissa on alumiiniosia, ohjeet siihen miten alumiinin kiillotus sekä puhdistus onnistuvat helposti löytyvät täältä. Tarkista kaulapantojen ja talutushihnojen kunto säännöllisesti ja heitä pois tarvikkeet, joissa on kulumia.

Pese koiran vaatteet tekstiilin hoito-ohjeen mukaisesti käyttämällä hajusteetonta pesuainetta. Pese pienet varusteet pesupussissa. Poista tahrat pesuaineella ja vanhalla hammasharjalla tai sormin ennen pesukoneeseen laittoa. Mikäli vaatteet haisevat, liota niitä yön yli ruokasoodan ja veden seoksessa. Varmista, että vaatteet ovat täysin kuivat, ennen kuin puet ne koirasi päälle.

Turkin hoitovälineet

Puhdista viikoittain harjat tai kammat koiran karvoista sormin tai vanhalla kammalla ja pese sen jälkeen tarvikkeet lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella, lemmikeille sopivalla shampoolla tai ruokaetikalla (yksi osa etikkaa, yksi osa vettä). Voit myös liottaa välineitä astiassa 15–20 minuutin ajan. Anna välineiden kuivua pyyhkeen päällä niin, että niiden harjakset osoittavat sivulle tai alaspäin.

Säilytä hoitovälineitä kuivassa ja lämpimässä paikassa lemmikkien ulottumattomissa ja heitä pois kuluneet hoitovälineet.

Lelut

Lemmikkien lelut keräävät helposti likaa, bakteereita, hiivaa ja hometta, joten säännöllinen puhdistus pidentää lelun käyttöikää ja pitää samalla kodin puhtaana. Kaikkia leluja ei kuitenkaan kannata enää pestä, vaan joskus niistä on parempi hankkiutua eroon. Tee tämä, mikäli lelu on huonokuntoinen eli purtu puhki, siitä puuttuu osia tai riippuu palasia, joihin koira voi pahimmassa tapauksessa tukehtua.

Kumiset ja muut kovat lelut voi pestä liottamalla niitä vedessä, johon on lisätty pesuainetta tai etikkaa (liota lelua 30 minuutin ajan seoksessa, jossa on yksi osa etikkaa ja yksi osa vettä), ja irrottamalla sen jälkeen lika käsin tai pesusienellä ja huuhtelemalla lelu viileällä vedellä. Anna tämän jälkeen lelun kuivua pyyhkeen päällä. Muovisista puruleluista saa kuolan kätevästi pois pesemällä lelut astianpesukoneen ylätasolla korkeassa lämpötilassa ilman pesuainetta.

Pehmolelut ja kankaiset lelut voi puhdistaa pyykinpesukoneessa sujauttamalla lelun vanhan tyynyliinan sisään ja pesemällä sen sitten kylmässä lämpötilassa tai hellävaraisella ohjelmalla ilman pesuainetta tai käyttämällä mahdollisimman vähän mietoa pesuainetta.

 

Huolehtimalla säännöllisesti ja asianmukaisesti koirasi tarvikkeista, et pidennä vain tarvikkeiden käyttöikää vaan parannat samalla myös koirasi hyvinvointia ja elämänlaatua sekä kodin siisteyttä.

Näin koirasi tuo sinulle entistäkin enemmän iloa!

koirat, Tapahtumat

Hajuerottelun alkeet -päivä 9.6.2018

Startti –päivä hajuerottelun maailmaan järjestetään lauantaina 9.6. klo 15 alkaen.
Kurssi on tarkoitettu niille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta hajuerottelusta.

Päivän sisältö:
– Nenätyöskentelyn merkitys koirille.
– Kevyt katsaus teoriaan
– Miten kannattaa aloittaa?
– Harjoitukset: kaikille koirille useita harjoituksia.
– Vinkkejä jatkoharjoitteluun

Koirat harjoittelevat lyhyitä harjoituksia yksitellen. Harjoitusten
välissä ne odottavat omaa vuoroaan ja lepäilevät autoissa.

Kurssin tulee vetämään eläintenkouluttaja Mari Kallio.

Koulutuspäivään mahtuu 6 koiraa ja sen kesto on n. 4h. Hinta 55 euroa /koirakko.
Varaa oma paikkasi ilmoittautumalla sähköpostilla info@onnenlemmikit.fi.
Lähetämme kurssista laskun, jonka maksamalla varmistat paikkasi koulutuksessa.