Blogi

koirat, Tapahtumat

Naksutinkurssi 1.3.2018

Naksuttimen käyttö on hauskaa ja sen avulla koira oppii yleensä nopeasti!

Naksutinkurssilla käydään lyhyesti läpi teoriaa koiran oppimisesta, jotta ymmärrämme miten naksutin toimii. Ensimmäisellä tunnilla harjoitellaan naksuttimen käyttöä ilman omia koiria. Toiselle tunnille saa ottaa oman koiran mukaan ja pääsemme opettamaan niille yksinkertaisia temppuja. Voimme tarvittaessa järjestää myös lainakoiran harjoituksiin, mikäli omaa koiraa ei vielä ole 🙂

Kurssipaikkana Lemmikkitalo Onnen Lemmikit
Kurssipäivät: 1.3. (teoriaa, ei omia koiria mukaan)
ja 8.3. (harjoituksia oman koiran kanssa)

Koko kurssin hinta on 58 euroa (sisältää naksuttimen ja kosketuskepin). Paikkoja rajoitetusti, joten ilmottaudu ennakkoon sähköpostilla info@onnenlemmikit.fi

akvaario, Lajiesittely

Helmipallopleko L-201

(Hypancistrus inspector)
Koko: 10-12cm
pH: 6-7
Kovuus: pehmeä/keskikova vesi
Akvaarion minimikoko: 120 litraa

 

Pienikokoinen ja rauhallinen helmipallopleko on plekoista suosituimpia. Se ei ole erityisen reviiritietoinen, joten ei häiritse muita akvaarion asukkeja. Parhaista piilopaikoista voi lajitovereiden kesken tulla pientä kinaa, joten suositellaan pitämään yksin, mutta tarpeeksi tilavassa akvaariossa voi hyvin olla muutaman lajitoverin kanssa. Akvaariossa saisi olla runsaasti piilopaikkoja, esimerkiksi saviluolia. Plekoille tyypilliseen tapaan  viihtyy lämpimässä vedessä (25-29 °C). Liian viileässä kalan ruoansulatus voi heiketä, kasvu kärsiä ja kala jopa sairastua.

Helmipallopleko on kaikkiruokainen, joten ruuan on hyvä olla monipuolista. Plekolle voi tarjota esimerkiksi kesäkurpitsaa tai vaikka jotain lihaisampaa kuivaruokaa.

 

 

koirat, Tapahtumat

Koirien peli-ilta 15.2.2018 klo 18-20

Sanotaan, että ihminen ei pysty väsyttämään koiraa liikunnalla. Aivotyöskentely sen sijaan väsyttää tehokkaasti ja koiran aktivointi tarkoittaakin mielekkään aivojumpan ja tekemisen järjestämistä koiralle.

Vapaamuotoisessa koirien peli-/aktivointi -illassa pääsee testailemaan aktivointipelejä ja tutustumaan erilaisiin aktivoinnin muotoihin. Koiranomi Jonna on paikan päällä kertomassa koirien aktivoinnista ja vastaamassa kysymyksiin. 

Pelejä ja koulutusnameja on tietysti myös myynnissä ja myymälämme on muutenkin normaalia pidempään auki (klo 20 asti), joten heti klo 18 ei tarvitse olla paikalla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

akvaario, Lajiesittely, Tarjoukset

Lajiesittely ja tarjous: Sukaravut

Sukaravut, pienet akvaarion huoltomiehet. Nämä kaverit lisääntyvät meillä hurjaa vauhtia, joten uusiin koteihin näitä lähtee nyt 10 kpl 10 eurolla! Tarjous voimassa niin kauan kuin rapuja riittää 🙂

Sukaravut ovat noin 2-3 cm mittaisiksi kasvavia makean veden rapuja. Akvaarioissa pidetään yleisesti useita sukarapulajeja, sekä näiden viljelymuunnoksia.

Pienikokoiset sukaravut viihtyvät mainiosti pienemmässäkin akvaariossa. Niitä pidetään usein ”nanoakvaarioissa”. Sukaravut viihtyvät laumoissa, joten niitä tulisi olla altaassa vähintään kymmenkunta.

Sukarapuja voi pitää myös kalojen seurana seura-akvaariossa, jossa ei ole kovin suuria, rapuja syöviä kaloja.

Sukaravut syövät leviä ja eläinperäistä ravintoa. Akvaariossa niille kelpaavat mm. rapupelletit, kalojen hiutaleruoat sekä pehmeät tuoreruoat. Seura-akvaariossa pidettäessä rapuja ajatellaan usein akvaarion puhdistajina, joille ei anneta omaa ruokaa, vaan ne syövät kaloilta yli jääneet ruoat.

Sukaravut ovat veden ominaisuuksien suhteen kohtalaisen kestäviä. Veden lämpötilan tulisi olla 20-27 asteen välillä. Vesi saa olla neutraalia tai aavistuksen hapanta (pH 6-7). Nitriitin, nitraatin ja niiden kautta ammoniakin muodostumista tulee välttää, sillä sukaravut ovat erityisen herkkiä ammoniakin suhteen. Niinpä osittaiset viikoittaiset vedenvaihdot ovat tärkeä osa sukarapujen hoitoa.

kissat, koirat, Uncategorized

Vierailu Eukanuban & Iamsin tehtaalla

Pääsin muutamien onnekkaiden joukossa tutustumaan Hollantiin Eukanuban ja Iamsin ruokatehtaaseen. Rakennus oli valtava, kuvassa näkyy vain hyvin pieni osa, eli pääsisäänkäynti. Taustassa voi nähdä vilauksen tuulivoimalasta, josta tehdas saa energiaa.

Tehtaalla ollaan tarkkoja hygieniasta ja meidänkin piti sonnustautua suojavaatteisiin, emmekä siltikään päässeet (hygienia syistä) näkemään kaikkia tehtaan osia. Tehtaan laatuvaatimukset ovat todella korkeat. Tulevia raaka-aineita testataan laadun varmistamiseksi. Myös valmiista tuotteesta otetaan säännöllisesti näytteitä ja varmistetaan näin tuotteiden tasainen laatu. Pääsimme kiertämään tehtaan raaka-aine varastoista aina tuotteen pakkaamiseen ja valmiiden tuotteiden varastoon saakka.

Kaikenkaikkiaan matka oli hyvin opettavainen ja informatiivinen. Jos teillä herää kysymyksiä ruokien valmistukseen liittyen, niin vastaan niihin mielelläni.

– Jonna

akvaario, tuotetesti, Uutuudet

Elävää ravintoa akvaariokaloille

Myös akvaariokaloja halutaan nykyään ruokkia entistä luonnonmukaisemmin. Meidänkin kauttamme on nyt mahdollista saada elävää ravintoa. Ensimmäisenä otimme valikoimiimme tubifexin. Tubifex sisältää runsaasti proteiineja sekä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Kaloille löytyy myös pidempään säilyviä pakasteruokia, kuten surviaiset, mysis sekä erilaisia seoksia.

Facebook sivuillamme myös video, jossa kiekkokalat testaavat tubifexiä.

kissat, tuotetesti

Tuotetestissä: Ever Clean Fast Acting

Meille tuli viikonloppuna hoitokissa. Kissalla oli valitettavasti vatsa hieman sekaisin ja ulosteiden haju tietysti myös aivan järkyttävä. Kissan mukana tullut hiekka otettiin aluksi käyttöön. Vaikka vessan siivosi, tuntui haju siltikin jäävän huoneeseen. Hiekka lähti nopeasti vaihtoon ja olikin mitä oivallisin tilaisuus testata Ever Cleanin uusinta Fast Acting -hiekkaa.

Fast Acting sitoo hajua todella tehokkaasti. Vaikka kissanvessa on aivan vieressä, mahdolliset hajut katoavat kyllä nopeasti. Itse hiekassa on myös raikastava tuoksu.

Kaiken lisäksi hiekka on hyvin riitoisaa. Teimme jo aikaisemmin testejä, jossa vertailimme Ever Cleaniä ja markettihiekkaa. Ever Clean hiekan paakut pysyvät paremmin koossa, eivätkä ne jää pohjaan kiinni, päin vastoin kuten markettihiekassa, josta paakkuja sai raapia pohjasta irti. Kun hiekkoja oli käytetty yhtä monta kertaa ja markettihiekkaa ei enää juurikaan ollut jäljellä, oli Ever Cleaniä vielä reilusti, se on siis huomattavasti riittoisampi hiekka. Muistakaa siis hiekkojen laatu ja riittoisuus, kun vertailette hintoja. Ever Cleanille on myös keräilykortti, bonuskortti.com, jossa joka 5. tuote on ilmainen!

 

Jyrsijät

Hamsteripula

Meiltä on kovasti kyselty syyrialaisiahamstereita, mutta valitettavasti tällä hetkellä emme ole niitä mistään saaneet. Haluamme jatkossakin ottaa hamsterit ja muut pieneläimet suoraan kasvattajilta, jotta tiedämme niiden taustoista. Kasvattajat yleensä osaavat valita oikeanlaiset eläimet jalostukseen, jotta jälkikasvu olisi esim. hyvin käsiteltävissä. Toki tähän vaikuttaa myös poikasten käsittely, jota tietysti vastuulliset kasvattajat tekevät.

Syyrialaisten hamsterien kohdalla luottokasvattajamme on lopettanut kasvattamisen, joten etsimme uusia yhteistyökasvattajia. Myös talvikot ovat kovin kysyttyjä ja niitäkin saamme tällä hetkellä hyvin harvoin.