Blogi

akvaario, Lajiesittely, Tarjoukset

Neontetra (Paracheirodon innesi)

Akvaarion minimikoko: 50l
Lämpötila: 20-25 ºC
pH: 6-7
seurallisuus: parvikala

Neontetra on suosittu parvikala, joka liikkuu akvaarion keskikorkeudella. Mitä suurempi parvi, sitä näyttävämpi. Neontetra pitää runsaskasvisesta akvaariosta. Akvaarion olisi hyvä olla vähintään 60 cm pitkä, jotta kalat pääsevät liikkumaan mukavasti.

Neontetraa ei suositella kovin suurten kalojen kanssa samaan akvaarioon, sillä etenkin nuoret ja vielä pienet tetrat joutuvat helposti suurisuisten kalojen ruuaksi.

Neontetra on kaikkiruokainen, sille käyvät liha- ja kasvispitoinen ruoka, rakeet, hyvälaatuiset hiutaleet sekä pakastetut ja kuivatut ravintoeläimet, esimerkiksi surviaiset ja artemia.

 

Meillä on tällä hetkellä paljon neontetroja, joten niistä on nyt loistava parvitarjous: 12 neontetraa hintaan 15 euroa. Tarjous voimassa huhtikuun 2018 loppuun tai niin kauan kuin kaloja riittää.

koirat, Uutuudet

Dr. John koiranruoka

Kiitos kaikille kyselyymme vastanneille! Osa toivoi enemmän vaihtoehtoja edullisempiin sekä viljattomiin koiranruokiin.

Tässä niihin uutuustuote Dr. John!

Lammas-riisi 15kg 34 euroa
ja 4kg 12,70.

Viljaton kana-peruna 12,5kg 42 euroa
ja 2kg 11,40.

Toteutamme myös muita esille nousseita toiveita parhaan kykymme mukaan. Tuotetoiveita ja muuta palautetta otamme edelleen mielellämme vastaan! 🙂

Tapahtumat

PESU ry:n Match Show 29.4.2018 Teivon raviradan parkkipaikalla

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry järjestää Match Show -hyväntekeväisyystapahtuman koko perheelle sunnuntaina 29.4.2018 Teivon raviradan parkkipaikalla.

Tapahtuman tuotto käytetään PESU ry:n eläinten hyväksi!

Lemmikkitalo Onnen Lemmikit järjestää tapahtumassa ”pelinurkan”, jossa on mahdollisuus testailla aktivointipelejä ja -leluja.
Tulossa myös muuta ohjelmaa! Tapahtuman Facebook -sivuille päivitetään tapahtuman tietoja.

Kehät:
– Alle 12 v. lapsi ja lelukoira
– Rescuet
– Pienet pennut (aikuisena max. 40cm)
– Isot pennut
– Pienet aikuiset (max. 40cm)
– Isot aikuiset

Ilmoittautumiset alkavat kello 10.00 ja kehät pyörähtävät käyntiin kello 11.00 alkaen.
HUOM! Otathan mukaan koiran rokotustodistuksen, mieluusti tasarahan ja tiettysti hyvän mielen!

Hinnat:
– Normaalihinta 8€ / koira
– Lelukoiramätsäri 2€ / lapsi

Saat -50% alennuksen osallistumismaksusta liittyessäsi PESU ry:n jäseneksi paikan päällä.
Jos olet jo PESUn jäsen, nappaa mukaan postissa saamasi tuorein Pesuinfo!

Paikalla myös herkullinen buffetti sekä PESU ry:n infopöytä.

kanit, tuotetesti

Nakertelujuuri – Back to Instinct Herbal Gnawing Root

3D Crush Cafén puput pääsivät testaamaan JR Farmin uutuustuotetta!

Herbal Gnawing Root on täydennysrehu kaikille jyrsijöille ja kaineille. Jyrsijöiden ja kanien täytyy jyrsiä, jotta ne voivat kuluttaa hampaita. Yrttejä täynnä oleva pyökkijuusto takaa hauskan ja pitkäkestoisen jyrsimisen  johtuen sen koostumuksesta. Aromaattinen täyttö takaa hyvän maun. Valmistettu 100% luonnollisista ainesosista.

– herättää luonnollisia vaistoja
– vähentää stressiä
– maistuva, täytetty aromaattisilla vihanneksilla
– Pitkäkestoinen
– erityisesti kova puu: kuluttaa hampaita
– valmistettu pyökin juuresta
– ilman teräviä irtopaloja

Ruokintasuositus: Käytetään välipalana. Säilytetään viileässä ja kuivassa.

Koostumus: pyökkijuuri 86,9%, herne, jyvät, kanarianhelpinsiemen, nokkonen, tärkkelys, tattari, persilja, porkkana, hampunsiemenet, pellavansiemenet, fenkoli-siemenet 0,2%, piparminttu 0,2%, voikukka, musta kuminan siemen.

Ahneet pupuset pitivät herkusta kovasti ja palasivat sen luo aina uudestaan. Erityistä kiitosta tuote keräsi ihmisiltä sen pitkäkestoisuutensa ansiosta.

akvaario, Lajiesittely

Intiaaninsulka

Akvaarion minimikoko: 40 litraa
pH: 6-8
Lämpötila: 24-28°C

Intiaaninsulka (Pristella maxillaris) on melko pieneksi jäävä hopeanvärinen tetra, jonka evät ovat vaaleat ja niissä on mustat pilkut. Intiaaninsulka jää n. 4,5 cm kokoiseksi. Sukupuolierot ovat melko pienet. Koiraat ovat hieman kirkasvärisempiä kuin naaraat. Koiraat ovat myös hoikempia. Kutuvalmiilla naarailla on vatsa selvästi pullea. Kala sopii seura-akvaarioon muiden pienten ja rauhallisten lajien seuraksi. Korkeahkon ruumiinmuotonsa ansiosta intiaaninsulka ei päädy niin helposti hieman itseään suurempienkaan kalojen ruuaksi.

Intiaaninsulka on kaikille tetroille tyypilliseen tapaan parvikala. On suositeltavaa pitää yli 10 yksilön parvea, sillä silloin laji pääsee oikeuksiinsa. Intiaaninsulan värit ovat kirkkaimmillaan akvaariossa, jossa on runsaasti kasveja ja tummahko pohjamateriaali.

Pääsääntöisesti intiaaninsulat syövät hiutaleruokaa. Pienet pelletit ja pienet elävät tai pakastetut eläimet ovat hyvä lisä niiden perusruokavalioon. Luonnossa se syö lähinnä hyönteisiä ja pikkuötököitä.

Kuvat: Markus Karkkulainen

Uncategorized

Vastaa kyselyyn ja voit voittaa tuotepalkintoja

Haluamme kehittää toimintaamme asiakkaidemme toiveiden mukaan. Nyt sinulla on taas helppo tapa päästä vaikuttamaan vastaamalla kyselyymme. Arvomme vastanneiden kesken tuotepalkintoja.
Tuotepalkintoja jaossa todella reilusti, yli 100 kpl!
Eniten palkintoja on koira- ja kissatalouksille, mutta ei muitakaan eläimiä ja omistajia ole unohdettu 🙂
Vastaa kyselyyn viimeistään 29.3. mennessä. Noin puolet palkinnoista jaetaan tämän viikon lopulla (24.3.) nopeimmin vastanneiden kesken. Palkinnot noudettava liikkeestämme viimeistään 14.4.2018.

Kyselyyn pääset tästä

kissat, koirat, Tapahtumat

Koiramainen siivouskävely la 17.3.

Nyt on helppoa ja kannattavaa tulla mukaan tekemään hyvää!
Järjestämme Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry kanssa siivouskävelyn lauantaina 17.3.2018 myymälän lähiympäristössä.

Haluamme pitää ympäristön siistinä, joten jokaiselle osallistujalle jaetaan Earth Rated koirankakkapussirulla ja –kotelo. Earth Rated –pussit ovat maatuvia, mutta silti kestäviä käytössä, pussit on helppo avata ja irrottaa rullasta. Ympäristön siisteys aiheuttaa varsinkin keväällä lumien sulaessa huolta koiranomistajien keskuudessa ja toivomme että mahdollisimman moni tulee auttamaan siivouksessa kun välineetkin ovat tarjolla (toki omatkin saa ottaa mukaan) 🙂

Siivouksessa auttaneet saavat urakasta palkinnoksi kilon pussin EUKANUBA –koiranruokaa.
Jokaista osallistujaa kohden lahjoitetaan myös PESU ry:lle 300g pussi IAMS -kissanruokaa. Yhdistyksellä on hoivissaan noin parisataa kissaa, joten ruokaa kuluu paljon!

Tule mukaan koiran kanssa tai ilman!
Myymälässä päivän ajan tarjouksia ja tuote-esittelijä paikalla klo 11-15 (Eukanuba, IAMS, EverClean).

kissat, koirat, Tarjoukset

Lämpimiä tarjouksia kylmiin säihin

Ulkona on vähän viileä ilma… Onneksi meiltä saa nyt lämpöä tarjoushinnoin!

– Loput Topcanis WarmHow talvivaatteet, housut ja takki yhteensä vain 50 euroa! (Norm. 76,10 – 82,25)

 

– Flectabed lämpöpedit (sekä erä muita petejä) -30%
– Erä pienten koirien sukkia -50% (norm. 6-7 euroa /setti)

Tarjouksessa myös valikoimista poistuvia /päiväys –kuivaruokia jopa -50% alennuksilla, mm. kaikki loput Royal Canin ruuat vähintään -30%.

Tarjoukset voimassa niin kauan kuin tuotteita riittää.

koirat, Tapahtumat

Naksutinkurssi 1.3.2018

Naksuttimen käyttö on hauskaa ja sen avulla koira oppii yleensä nopeasti!

Naksutinkurssilla käydään lyhyesti läpi teoriaa koiran oppimisesta, jotta ymmärrämme miten naksutin toimii. Ensimmäisellä tunnilla harjoitellaan naksuttimen käyttöä ilman omia koiria. Toiselle tunnille saa ottaa oman koiran mukaan ja pääsemme opettamaan niille yksinkertaisia temppuja. Voimme tarvittaessa järjestää myös lainakoiran harjoituksiin, mikäli omaa koiraa ei vielä ole 🙂

Kurssipaikkana Lemmikkitalo Onnen Lemmikit
Kurssipäivät: 1.3. (teoriaa, ei omia koiria mukaan)
ja 8.3. (harjoituksia oman koiran kanssa)

Koko kurssin hinta on 58 euroa (sisältää naksuttimen ja kosketuskepin). Paikkoja rajoitetusti, joten ilmottaudu ennakkoon sähköpostilla info@onnenlemmikit.fi

akvaario, Lajiesittely

Helmipallopleko L-201

(Hypancistrus inspector)
Koko: 10-12cm
pH: 6-7
Kovuus: pehmeä/keskikova vesi
Akvaarion minimikoko: 120 litraa

 

Pienikokoinen ja rauhallinen helmipallopleko on plekoista suosituimpia. Se ei ole erityisen reviiritietoinen, joten ei häiritse muita akvaarion asukkeja. Parhaista piilopaikoista voi lajitovereiden kesken tulla pientä kinaa, joten suositellaan pitämään yksin, mutta tarpeeksi tilavassa akvaariossa voi hyvin olla muutaman lajitoverin kanssa. Akvaariossa saisi olla runsaasti piilopaikkoja, esimerkiksi saviluolia. Plekoille tyypilliseen tapaan  viihtyy lämpimässä vedessä (25-29 °C). Liian viileässä kalan ruoansulatus voi heiketä, kasvu kärsiä ja kala jopa sairastua.

Helmipallopleko on kaikkiruokainen, joten ruuan on hyvä olla monipuolista. Plekolle voi tarjota esimerkiksi kesäkurpitsaa tai vaikka jotain lihaisampaa kuivaruokaa.